Zorgverlener

  • Mantelzorgers

Je bent mantelzorger, je hebt alleen of met een aantal mensen de zorg van een geliefde op jou genomen, en je hebt het zwaar. Zwaar met de verandering in je leven, zwaar door de levensvragen die de zorg meebrengt, zwaar omdat de persoon aan wie je de beste zorgen wil geven deze misschien niet wil aanvaarden of omdat de persoon niet meer is wie hij of zij was. Ook het verlies van de persoon waar je mantelzorger voor was kan veel teweeg brengen, en misschien heb je nog het meest van al last van het schuldgevoel omdat jij het zwaar hebt.

We kunnen je helpen met de concrete zorg voor de zorgvrager, maar staan uiteraard ook klaar voor jou, de mantelzorger.

  • Woonzorgcentra

In je opleiding zorgkundige kreeg je les communicatie, conflicthantering, hef- en tiltechnieken, EHBO,…. Hoeveel is je daarvan bijgebleven?

“Alles is communicatie”… Communicatie is altijd zeer belangrijk, maar wanneer je in de zorg werkt is het primordiaal dat ook je manier van communiceren correct is. Hoe vaak merk je dat er wrijving ontstaat op de werkvloer, zowel met bewoners als onder collega’s als met de hoofden? Hoe vaak ontstaan er conflicten door communicatiestoornissen? Hoe vaak zorgen die conflicten voor een onaangename werksfeer die niet alleen gevolgen heeft voor jou en je collega’s maar ook voor de bewoners.

“Druk druk druk…. Niet nu, nu geen tijd, straks”… De werkdruk en stress maken bewuste en correcte communicatie moeilijk. Mensen die in de zorg denken we bij ‘welzijn’ vooral aan het welzijn van de bewoner, en dat is uiteraard ook zeer belangrijk. Maar wat met het welzijn van de zorgverlener? Frustratie, uitputting, onwelzijn staan allemaal goede zorg in de weg.

Net zoals voor elk ander bedrijf kunnen woonzorgcentra ook bij ons terecht voor cursussen communicatie, conflicthantering, groepsdynamica, EHBO, brandpreventie  en ook andere vakgerelateerde onderwerpen zoals transport van bewoners en hef- en tiltechnieken. Ook hier kan alles à la carte en op maat van jullie noden.

Cherry & Blossom

Scroll naar boven